Libros publicados

2024
Cuina Catalana
amb el cuiner Borja Sierra. 2024, Editorial Montagud.
Fins on som capaços de recordar, sempre hem volgut cuinar perquè ens fa feliços i aquest llibre és la nostra manera de compartir aquesta alegria. Ens hem atrevit a escodrinyar, analitzar, descriure i elogiar la cuina catalana, que és la nostra. Des de l’amor devot, és clar, perquè s’estima allò que es mama. Ho fem armats d’afecte, un grapat de certeses i una tona de conviccions. I fins i tot escrivint des de l’entusiasme, no t’explicarem res que no es pugui verificar amb els ulls i tocar amb les mans. La realitat és prou bella a totes les cuines. També a la catalana. Gairebé sempre seguirem a ulls clucs el cànon i l’ortodòxia, però en alguns casos et proposarem reinterpretar i redibuixar llocs comuns: qüestionarem alguns paisatges, perquè tot es mou i res no és etern. No hi ha un sol plat que no hagi canviat al llarg del temps. Canvien els detalls, els ingredients, els processos. I com a llàgrimes a la pluja es perdran també els plats que avui cuinem. Si no podem canviar aquest destí, almenys sí que podem anar a trobar-lo. Per això, us convidem a degustar elaboracions i plats catalans a través no només de les receptes, també del context. Aquest és un llibre escrit per dos catalans que volen explicar la seva cuina sense que calgui cap coneixement previ. No donarem res per descomptat!

2022
Productes de mercat: Els Pèsols
Sd Edicions 2022
Els pèsols són els petits prínceps del món vegetal. Frescos, eixerits, delicats i tendres. Com més menuts, més agraden, és clar. La seva aparició coincideix amb l’esclat de la primavera, encara que per circumstàncies de la tecnificació, la virtut dels hivernacles i la pressió del compte de resultats, cada any se n’avança una mica més la temporada. Sovint es poden trobar ja a les darreries de l’hivern i fins i tot els grans restaurants n’ofereixen abans de Nadal.


2018
Històries de cuina, plats i relats
2018, amb Lluís Rey. Guanyador del III premi internacional de literatura gastronòmica Ciutat de Benicarló. Editorial Onada.
Dotze ingredients i estris de la cuina universal (la sal, el sucre, l’arròs, la patata, la pasta, el blat, la cullera, la nevera…) serveixen als autors per exposar de forma senzilla i amena que la cuina és un contínuum en la història humana. El que ara cuinem (i mengem) és el resultat d’una evolució cultural teixida al llarg de segles que uneix a tots els pobles. Cada ingredient ha viatjat per la història del món fins a arribar a les cassoles actuals.
Ho fan en dotze relats, acompanyats cadascun d’ells amb receptes de la nostra tradició culinària més popular. Totes fàcils de fer a casa sense necessitat d’estris complicats de trobar ni d’ingredients exòtics poc habituals. Plats que fa molts anys que formen part de la nostra cuina més saborosa i casolana: bunyols, dolços, sopes, arrossos, guisats… Encara que sovint no hi pensem, cada dia ens mengem la història a cullerades.

2016
Love is in the Bread
Amb Daniel Jordà. Editorial Juventud.
El mestre forner Daniel Jordà comparteix amb nosaltres en aquest llibre les receptes dels pans més originals i bons que hagis tastat mai: pa de cacauet i llima, pa de mandarina o pa de matxa i cacau, en són alguns. Els autors d’aquest llibre creuen que el pa és l’exemple més gran de generositat que es pot trobar en una taula. Per tant, entre les receptes d’aquest llibre trobaràs històries, trucs, reptes, cançons i versos per omplir els teus pans creatius amb el més gran dels amors. Podràs resistir-te i no menjar-te’ls sencers?


2013
365Barcelona
Editorial TheGluttonClub books
Llibre col·laboratiu amb una recomanació per a cada dia de l´any a Barcelona.